Rundveehouderij

Nieuws 224 x bekeken

Melkprijs Fins Valio in april naar 41 cent per liter

Helsinki – Het Finse zuivelconcern Valio verhoogt de aan te leveranciers uitbetaalde basismelkprijs per 1 april met 2,5 cent naar 41 cent per liter.

Dat heeft het bedrijf meegedeeld. melkprijs van vorig jaar belandde volgens het concern ook op 41 cent per liter. Dat is een verbetering met 2 cent ten opzichte van 2009. Het melkprijsniveau van Valio bleef daarmee als vanouds de Europese concurrentie ver voor, dankzij – aldus directietopman Pekka Laaksonen – de meerwaarde van de eigen merken en productonwikkeling.

De omzet van de Finse zuivelmarktleider groeide licht, namelijk met 36 miljoen euro naar ruim 1,82 miljard euro. Op de thuismarkt had Valio het moeilijk. Hier leverde het concern 5 procent van de omzet in. Op de buitenlandse markten werd echter een plus genoteerd van 18 procent. De winst na belasting kwam ruim dubbel zo hoog uit op 37 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.