Rundveehouderij

Nieuws 298 x bekeken

’Melkaanvoer na 2015 met 2 tot 3 procent omhoog’

Rotterdam – De melkaanvoer in Nederland stijgt direct na het einde van de melkquotering in 2015 met hooguit 2 tot 3 procent.

Hier gaat zuivelconcern FrieslandCampina volgens directeur strategie Thom Albers momenteel van uit. Hij gaf deze inschatting weer op een congres van ABN Amro over de toekomst van de melkveehouderij.

Daarmee hanteert het bedrijf een voorzichtiger aanname dan sommige accountantsbureau’s doen. Die verwachten dat de melkproductie direct na 2015 met 3 tot 4 procent zal toenemen. De ABN Amro bank zelf gaat uit van een slechts 2 procent hogere melkaanvoer na het einde van de quotering.

FrieslandCampina blijft overigens bij de eerder uitgesproken verwachting dat de melkaanvoer van haar leden tegen 2020 in totaal 15 tot 20 procent hoger zal zijn dan nu, aldus Albers. Het bedrijf heeft echter geen concrete aanwijzingen om haar verwachtingen op te baseren, zo gaf de strategie-directeur toe. Het blijft voorlopig gissen.

Of registreer je om te kunnen reageren.