Rundveehouderij

Nieuws 161 x bekeken

Melkaanvoer EU toegenomen

Zoetermeer – De melkproductie in de EU ligt in de periode januari tot en met november 2010 1,2 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Dat blijkt uit een overzicht van het Productschap Zuivel (PZ). In de Verenigde Staten ligt de melkproductie in genoemde periode 1,7 procent hoger dan in dezelfde periode in 2009. Nieuw-Zeeland laat een stijging zien van 2 procent ten opzichte van 2009.

De belangrijkste drie zuivelexporterende landen binnen de EU hebben hun melkproductie het afgelopen jaar zien toenemen. In Duitsland ligt de melkproductie in de periode van januari tot en met november 2010 1,5 procent hoger dan in dezelfde periode in 2009, in Frankrijk 2,6 procent hoger en in Nederland 2 procent hoger.

Of registreer je om te kunnen reageren.