Rundveehouderij

Nieuws 4 reacties

Mega-melkveestal in Nedersaksen stuit op verzet

Diepholz - Bouwplannen voor een mega-melkveestal in de Nedersakische Kreis Diepholz stuiten op verzet onder de burgerij en boeren. De plannen voorzien in de bouw van een stal met 3.200 koeplaatsen en de mogelijkheid van uitbreiding naar 6.400.

Daarbij willen de projectontwikkelaars een biovergistingsinstallatie met een vermogen van 1,5 megawatt.

Boerenbond ABL grijpt de gelegenheid aan om ook in de Kreis Diepholz een werkgroep Bauernhöfe statt Agrarfabriken (boerderijen in plaats van agrarische fabrieken) van de grond te krijgen. Volgens de ABL is een dergelijk reusachtig melkveebedrijf nergens goed voor. Onder meer kan het leiden tot verdringing van de ruim vijftig middelgrote familiemelkveebedrijven in de streek zonder dat daar nieuwe hoogwaardige arbeidsplaatsen tegenover staan.

De praktijk in Oost-Duitsland heeft bovendien laten zien dat melkveebedrijven van een dergelijke omvang in tijden van crisis aanzienlijk kwetsbaarder zijn dan de gangbare gezinsbedrijven, aldus de ABL.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Of deze zeer grote bedrijven met die omvang wenselijk zijn is een vraag? Maar eenmans bedrijven is bijna geen doen meer. Grootschalig wint is steeds meer, dit is noodzakelijk om de kostprijs zo laag mogelijk te houden. Nederland moet ook mee, anders is het einde oefening!

 • no-profile-image

  Dierenvriend jij bent een NIHILISTISCHE ZULTKOP. Dit soort bedrijven luidt namelijk het absolute failliet van het gezonde ondernemerschap in. En van Landschap, Natuur, Milieu, Diervriendelijkheid, Leefbaarheid, Welbevinden en Volksgezondheid. Jouw absurdistische toekomstdroom is de Satanische HEL van het CDA en de VVD die voor komende generaties wordt achtergelaten. Een en al goddeloos egoistisch nihilisme!

 • no-profile-image

  Zolang de boeren zo uitgemolken worden door grote organisaties, houden de boeren het niet vol! Alleen grote bedrijven kunnen het nog overleven en zullen door moeten groeien om het vol tehouden. Als je te klein bent en je elke dag geld bij moet leggen is de lol er zo af. De kostprijs bij grote bedrijven is veel lager dan bij de kleine bedrijven en zeker in het buitenland. En daar heb je zeker als boer mee te maken! Voor welzijn en milieu kan het bij kleine bedrijven niet uit, de kosten voor aanpassingen zijn veel te hoog!

 • no-profile-image

  Dierenvriend, jij bent dus echt ziende doof en horende blind. In mega-agriland zijn er helemaal geen zelfstandige ondernemers meer. Alles is of wordt eigendom van de Grote Geldwolven (lees: Projectontwikkelaars en Magaconcerns) die er op uit zijn om de hele wereldvoedselvoorziening in hun gore klauwen te krijgen. DAAROM moeten alle kleine en middelgrote familiebedrijven gewurgd worden en komen er Bedrijfsleidende Zetbazen voor in de plaats. IEDER EIGEN INITIATIEF zal door die machtige hufters met grof geweld de kop afgehouwen worden onder hun motto: "keep your mouth where the money is".

Of registreer je om te kunnen reageren.