Rundveehouderij

Nieuws 174 x bekeken

Humana stemt voor fusie met Nordmilch

Everswinkel - De ledenvertegenwoordiging van zuivelconcern Humana Milchunion heeft woensdag met een grote meerderheid van ruim 93 procent voor de fusie met Nordmilch gestemd.

De bundeling van de twee leidende zuivelcoöperaties in Duitsland staat daarmee desondanks nog niet volledig vast, want de ledenraad van Nordmilch stemt pas donderdag over de lang voorbereide plannen. Gezien de uitslag van een eerder gehouden peiling onder de ledenraadsafgevaardigden bestaat er echter nauwelijks tot geen twijfel dat ook de Noord-Duitsers mee blijven doen.

De concerns werken bij voorbaat al diverse jaren nauw samen bij verkoop en distributie binnen een gemeenschappelijke afzetmaatschappij. De algehele bundeling resulteert in een concern met een melkplas van 7 miljard kilo. Dat is ongeveer 25 procent van de totale Duitse melkplas.

Of registreer je om te kunnen reageren.