Rundveehouderij

Nieuws 225 x bekeken 1 reactie

Hogere omzet, lagere winst voor CRV

Arnhem – De netto-omzet van CRV is in boekjaar 2009-2010 toegenomen met 8 miljoen euro naar 140 miljoen euro. Vorig boekjaar lag de netto-omzet op 132 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat daalde ten opzichte van vorig boekjaar met 1,6 miljoen naar 3,4 miljoen euro. Het resultaat na belasting kwam uit op 4,7 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag van de fokkerijorganisatie.

CRV meldt dat de omzetstijging met name is veroorzaakt door nieuwe acquisities en het opstarten van de activiteiten in Amerika. De netto-omzet over boekjaar 2008-2009 is inclusief 1,1 miljoen euro omzetkorting, en de omzet over het boekjaar 2009-2010 is inclusief 1,9 miljoen omzetkorting. Het bedrijfsresultaat van de fokkerijorganisatie daalde van 5,129 miljoen euro in boekjaar 2008-2009 naar 3,462 miljoen euro in boekjaar 2009-2010. Het bedrijfsresultaat in boekjaar 2008-2009 geeft echter een vertekend beeld omdat daarin de verkoop van panden ter waarde van 4,1 miljoen euro is meegenomen.

De eerste helft van het boekjaar verliep volgens CRV moeizaam. De fokkerijorganisatie ondervond de gevolgen van de kwakkelende melkprijzen. De tweede helft van het boekjaar overtrof volgens CRV echter de verwachtingen. Uiteindelijk kwam de omzet 6 procent hoger uit dan vorig jaar. Ook met het behaalde bedrijfsresultaat is de onderneming tevreden. Daarom besloot CRV de omzetkorting over afgelopen boekjaar te verhogen.

CRV profiteerde afgelopen jaar van twee eenmalige incidenten. Na zeven jaar procederen stelde de rechter CRV in het gelijk inzake van een eerder opgelegde NMA-boete. Dit leidt tot een incidentele bate van 1,3 miljoen en extra rentebaten van 0,4 miljoen euro. Verder bereikte de fokkerijorganisatie overeenstemming met de fiscus over de belastingaangifte 2005-2006. Dit heeft geresulteerd in een belasting bate van zo’n 2,6 miljoen euro.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Een beetje onduidelijk verhaal .
    Bedrijfsresultaat gedaald , omzet gestegen en dan ondanks de lagere prijzen toch een hogere omzetkorting .
    Dit gaat niet samen , eerst minder betalen voor de producten een dan later ook nog een hogere omzetkorting krijgen .

Of registreer je om te kunnen reageren.