Rundveehouderij

Nieuws

General Mills favoriet overname Yoplait

Parijs – Het Amerikaanse voedingsconcern General Mills is favoriet voor de overname van het 50-procents belang in Yoplait van PAI Partners.Dit stellen analisten die overnamestrijd rond het belang is het zuivelbedrijf volgen. In eerste instantie werd ook FrieslandCampina genoemd als mogelijke geïnteresseerde, maar die lijkt nu niet meer in beeld.

De lijst telt negen geïnteresseerde partijen, drie investeringsfondsen en zes zuivelbedrijven. Genoemd worden Nestlé, General Mills, Bel, Grupo Lala, de Bright Food Group en Groupe Lactalis. Het idee is om eind februari een nadere selectie uit deze geïnteresseerde partijen te maken en met hen de overnamegesprekken te intensiveren. De resterende 50 procent in Yoplait blijft in handen van zuivelcoöperatie Sodiaal. Die lijkt niet in de markt voor overname van de andere helft van de aandelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.