Rundveehouderij

Nieuws 556 x bekeken

Geitenzuivel-organisatie maakt bestuur bekend

Den Haag - De onlangs opgerichte Nederlandse GeitenZuivel Organisatie (NGZO) heeft haar bestuur bekend gemaakt.In het bestuur zitten: Wim Brilman van leverancierscoöperatie CBM, Ids Jorna van handelaar Hyproca Dairy, Cees Verstijnen, directeur van Amalthea van Dijk, Ward Watzeels van kaasmaker Bettinehoeve, Wiebe Willig van Kaasmakerij Henri Willig. Nico Verduin is onafhankelijk voorzitter.

De organisatie wil optreden als de belangenbehartiger van de Nederlandse verwerkers en inzamelaars van geitenmelk. Het secretariaat is ondergebracht bij het Gemzu in Den Haag met Onno Boersma als NGZO-secretaris/penningmeester.

De veertien leden van de NGZO vertegenwoordigen circa 80 procent van de ingezamelde geitenmelk en 95 procent van de verwerkte geitenmelk.

Net na de oprichting heeft de NGZO al een rol gespeeld bij het voorkomen van problemen door het dioxineschandaal in Duitsland en de brand in Moerdijk. De komende tijd wil de NGZO nauw samenwerken met alle partijen in de sector, zo meldt het bestuur.

Of registreer je om te kunnen reageren.