Rundveehouderij

Nieuws 264 x bekeken

FrieslandCampina kiest voor transport via de binnenvaart

Amersfoort – FrieslandCampina laat al haar containervervoer dat via Veendam gaat, sinds januari dit jaar, per schip plaats vinden. Dat bevestigt de zuivelonderneming.

Volgens het schippersblad Schuttevaer wil de zuivelonderneming op korte termijn al haar containertransport tussen Noord-Nederland en Rotterdam via de binnenvaart regelen.

Het aantal containers dat via Veendam wordt vervoerd ligt volgens containertransporteur MCS uit Drachten op 10.000 stuks per jaar. Het bedrijf vaart de containers via de eigen terminal in Westerbroek, gelegen tussen Groningen en Hoogezand. Net als per spoor gaat het om 5000 volle exportcontainers naar Rotterdam en om 5000 lege containers terug.

Als ook de zeevaart-containerexport uit de Friese fabrieken daarbij komt, schat Schuttevaer dat daar nog eens 26.000 containers bijkomen.

FrieslandCampina wil niet bevestigen of exportproducten uit Friesland in de nabije toekomst ook per schip vervoerd gaan worden. Ook wat betreft hoeveelheden doet de zuivelonderneming geen uitspraken. Schuttevaer heeft echter van de verantwoordelijke transportafdeling van FrieslandCampina in Veghel bevestigd gekregen dat het strategische besluit al is genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.