Rundveehouderij

Nieuws

FrieslandCampina in de markt voor Yoplait

Parijs – Een groot aantal nationale - en internationale zuivelbedrijven en financiële instellingen heeft belangstelling voor de overname van 50 procent van het yoghurtdrankje Yoplait, het op één na grootste zuivelmerk ter wereld. Volgens het Franse economische dagblad Les Echos zou ook Friesland Campina interesse hebben getoond.

De huidige eigenaar van dat belang, het investeringsfonds PAI, is begonnen met de officiële verkoop en hoopt binnen enkele weken een besluit te nemen. De andere aandeelhouder, de Franse agrarische cooperatie Sodiaal, houdt haar belang in Yoplait in handen en heeft ook een grote zeggenschap in de keus van de nieuwe partner.

Volgens Les Echos maken het Amerikaanse General Mills, Nestlé en het Franse kaasbedrijf Lactalis de meeste kans.
Daarnaast is er echter ook belangstelling van enkele grote Chinese zuivelbedrijven zoals Menghiu, Bright Food en Yili.
In Frankrijk zelf is Bel nog in de markt terwijl verder onder meer andere bedrijven uit de VS en het snel expanderende Mexicaanse Lala genoemd.
De andere kandidaten komen uit de financiele wereld, maar PAI en Sodiaal lijken de voorkeur te hebben voor een overnemer uit de zuivelindustrie zelf.

Of registreer je om te kunnen reageren.