Rundveehouderij

Nieuws

Fonterra zet grote melkveebedrijven op in India

Nellore – De eerste van een serie grote Nieuw-Zeelands-Indiase melkveebedrijven gaat binnenkort van start in Nellore, een stad in de Oost-Indiase staat Andrha Pradesh.

Dit melden Indiase media.

Voor het project in Nellore worden ruim 3.000 hoogproductieve Nieuw-Zeelandse Holsteins en Jersey-koeien aangevoerd. Daarnaast worden er tienduizenden Indiase, inheemse koeien gehouden. Dat gebeurt in de speciale economische zone van Nellore. Doel is om met behulp van dit project, en een tiental andere, de Indiase melkproductie op te voeren.

Het project komt voort uit een gezamenlijke onderneming van het Nieuw-Zeelandse Fonterra met de Indiase coöperatie Iffco en het eveneens Indiase Global Dairy Health. Ook in China heeft Fonterra projecten opgezet om ter plekke en op grote schaal melk te produceren. In India willen Fonterra en haar partners de melkproductie in vier jaar tijd opvoeren naar een miljoen ton per jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.