Rundveehouderij

Nieuws 223 x bekeken

Flinke winstsprong Nestlé

Zurich - De Zwitserse levensmiddelengigant Nestlé heeft de winst vorig jaar fors opgevoerd dankzij de verkoop van het resterende belang in lenzenvloeistofproducent Alcon.

Dat blijkt uit de donderdag gepubliceerde resultaten.
De nettowinst steeg van 10,4 miljard Zwitserse frank in 2009 tot 34,2 miljard frank (26,2 miljard euro) in 2010. De verkoop van het belang in Alcon aan farmacieconcern Novartis leverde een boekwinst op van 24,5 miljard frank.

De omzet steeg autonoom, dus zonder inbreng van overnames, met 6,2 procent tot 109,7 miljard frank (84,3 miljard euro). Nestlé verwacht dit jaar een autonome groei van 5 à 6 procent. Het bedrijf vertrouwt erop de "onzekerheden", waaronder de sterk schommelende grondstofprijzen, dit jaar het hoofd te kunnen bieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.