Rundveehouderij

Nieuws 197 x bekeken 1 reactie

Duitse kaasexport voor het eerst boven 1 miljoen ton

Berlijn – De Duitse kaasexport is vorig jaar gegroeid en kwam voor het eerst uit boven de 1 miljoen ton.

Dat heeft zuivelexportorganisatie Export Union für Milchprodukte meegedeeld op basis van voorlopige cijfers van het Statistische Bundesamt.

Ten opzichte van 2009 nam de export van kaas uit Duitsland met 6,7 procent toe. De afzet van yoghurt en dessertproducten in het buitenland pluste met 47 procent naar 230.000 ton en de boterexport met 23,5 procent naar 100.000 ton.

Eén reactie

  • no-profile-image

    1miljoen ton is 1 miljard kilo , hiervoor is 10 miljard kilo melk nodig dat is ongeveer net zoveel als het hele nederlandse quotum , bovendien zou duitsland dan een 10 keer zo grote exporteur van kaas zijn dan nederland , hier klopt iets niet

Of registreer je om te kunnen reageren.