Rundveehouderij

Nieuws 208 x bekeken

China vreest nieuw melkschandaal

Peking – China is in de ban van een mogelijk nieuw melkschandaal.

In de Chinese media wordt gesproken over met vervuilde melk die is aangetroffen bij een aantal Chinese zuivelverwerkers. De melk zou zijn vervuild met gehydroliseerd eiwitpoeder afkomstig van leder. Net als door de toevoeging van melamine wordt door toevoeging van dit eiwitpoeder gesuggereerd dat de melk een hoger eiwitpercentage bevat dan daadwerkelijk het geval.

De Chinese overheid probeert de bevolking gerust te stellen en heeft aangegeven de controles op zuivelproducten op te voeren. China probeert al jaren lang de voedselveiligheid in eigen land te verbeteren. Tot nu toe is er echter nog regelmatig sprake van een nieuw schandaal. In 2008 werden 300.000 kinderen ziek na consumptie van met melamine gemengde melkproducten. Ten minste zes kinderen overleden aan de gevolgen.

Volgens persbureau Reuters hebben zich nu nog geen consumenten met gezondheidsklachten gemeld. Op Chinese websites en blogs is het schandaal het gesprek van de dag. De Chinese voedsel- warenautoriteit heeft al laten weten dat betrokken zuivelondernemingen hard aangepakt worden. Het Chinese landbouwministerie laat weten dat de kwaliteit en veiligheid van rauwe melk in China over het algemeen goed is. Het toevoegen van melamine en leereiwitten aan rauwe melk is in China sinds 2009 verboden.

Of registreer je om te kunnen reageren.