Rundveehouderij

Nieuws 176 x bekeken

Britse winkelprijs melk gedaald

Londen – Melk is in de Britse winkels momenteel zo’n 6 eurocent per liter goedkoper dan een jaar geleden.

Gemiddeld kost een liter verse melk nu bijna 74 eurocent, maar die prijs kan per winkel mede gezien de vele aanbiedingen sterk variëren.

Dat staat in het tweewekelijkse overzicht van het melkschap DairyCo. Volgens het schap wordt de melkprijs vooral naar beneden gedrukt door de discounters, dat zijn in Groot-Brittannië Aldi, Lidl, Netto en Farmfoods. Bij deze ketens ligt de melkprijs gemiddeld ruim 7 euro lager dan een jaar geleden terwijl de grotere supermarkten de daling tot ongeveer de helft daarvan beperkt hebben gehouden.

Het gevolg is dat melk in een discountwinkel over het algemeen ruim een kwart goedkoper is dan in andere zaken. De discounters zijn er daarmee in geslaagd de afgelopen twaalf maanden 144 miljoen liter meer te verkopen. Hun marktaandeel is daarmee met 2,7 procent toegenomen tot ruim 14 procent. ”De discountwinkels proberen vooral te concurreren met de eerste levensbehoeften en melk blijkt daarbij een belangrijk wapen te zijn,” concludeert DairyCo.

Of registreer je om te kunnen reageren.