Rundveehouderij

Nieuws

Britse ’superdairy’ van de baan

Nocton – De plannen voor een Brits melkbedrijf met 3.770 koeien zijn van de baan. De initiatiefnemers Nocton Dairies hebben hun vergunningaanvraag ingetrokken vanwege de bezwaren van de milieudienst Environment Agency tegen de plannen.

Dat stelt Nocton Dairies in een verklaring. ”De redenen van de milieudienst zijn een gebrek aan informatie over de risico’s voor de waterdragende lagen onder de locatie en onzekerheid over de voordelen die de verandering in gebruik van de grond met zich mee kunnen brengen. Deze voorzichtige houding en verzoeken om nieuwe informatie weerspiegelen de onbekendheid met landbouw in het algemeen en met het ontwerp van een moderne melkveehouderij in het bijzonder,” aldus Nocton Dairies. De drie boeren achter het plan hadden al 4,5 miljoen extra willen investeren in afvalmanagement ’maar omdat er niet voldoende relevant onderzoek beschikbaar is kunnen we de door de milieudienst gevraagde zekerheden niet geven.”

Nocton Dairies had een eerder plan voor ruim 8.000 koeien al drastisch teruggedraaid. De onlangs ingediende vergunningaanvraag leidde echter ook al tot meer dan 14.000 bezwaarschriften. Het melkveebedrijf voert echter alleen het bezwaar van de milieudienst aan als reden om de plannen te schrappen.

Of registreer je om te kunnen reageren.