Rundveehouderij

Nieuws 272 x bekeken 2 reacties

Britse melkveehouderij legt 390 miljoen toe

Londen – Britse melkveehouders leggen dit productiejaar 390 miljoen euro toe op hun bedrijfsvoering. Melk produceren kost momenteel gemiddeld ruim 34 cent per liter, terwijl de gemiddelde melkprijs op 30,3 cent per liter ligt.

Bij een totale productie van 11 miljard liter loopt het totale tekort in de Britse melkveehouderij op tot bijna 400 miljoen. Dat berekent de National Farmers Union (NFU) in een rapport The Cost of Milk Production. NFU baseert zijn berekening op kostprijsmodellen van een aantal gerenommeerde melkadviesbureaus. De gegevens zijn alles bij elkaar afkomstig van 809 bedrijven.

”Deze schrikbarende cijfers laten zien hoe noodlottig de situatie op veel melkveebedrijven is. De cijfers zullen ook niet als verrassing komen voor de vele boeren die proberen een bestaan te halen uit melk”, stelt Mansel Raymond, voorzitter van de sectie melkveehouderij bij NFU.

Raymond geeft toe dat de melkprijzen de laatste weken omhoog zijn gegaan maar dat is slechts met iets meer dan een cent. ”Dat is een druppel op een gloeiende plaat. Ik ben heel bang dat het voor veel melkveehouders te laat komt.”

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Hoogste tijd om een melkveestapel van 4000 melkmeisjes op te starten dunkt me.

  • no-profile-image

    Jan W. Ik denk dat de kostprijs per liter niet voldoende zal dalen bij een totaal nieuwe bedrijf van 4000 dieren om hethuidige verlies om te buign in een winst, die het voortbestaan garandeert.

Of registreer je om te kunnen reageren.