Rundveehouderij

Nieuws

Britse melkprijs opnieuw verhoogd

Glasgow – Het Britse zuivelbedrijf Robert Wiseman heeft de melkprijs opnieuw verhoogd met 1 pence (bijna 1,20 eurocent) per liter. De nieuwe verhoging gaat op 1 april in en volgt op een soortgelijke verhoging per 1 maart.

Eerder verhoogde Arla UK haar melkprijs per 1 maart al met 2 pence per liter.
Door de nieuwe verhoging is de melkprijs bij Wiseman voor niet in een pool meedraaiende melkveehouders nu weer boven die van Arla uitgekomen. Wiseman betaalt hen per 1 april 26,72 pence (ruim 32,1 eurocent) terwijl de melkprijs bij Arla op 26,5 pence per liter uitkomt. Wiseman verwacht de komende tijd verdere verhogingen door te kunnen voeren omdat de zuivelmarkt verder lijkt aan te trekken. Verwacht wordt dat het derde grote Britse zuivelbedrijf Dairy Crest binnenkort de melkprijs ook verder zal verhogen.

In de Britse zuivelbedrijf regent het de laatste tijd melkprijsverhogingen maar dat volgt wel op toenemende onrust onder melkveehouders. Die stellen al tijden dat hun melkprijs ver achterblijft bij de ontwikkelingen op de wereldmarkt. Opmerkelijk is in dat verband dat de gemiddelde Britse melkprijs in december volgens de laatste opgave van het plattelandsministerie Defra juist iets was gedaald vergeleken bij de voorafgaande maand.

Of registreer je om te kunnen reageren.