Rundveehouderij

Nieuws 183 x bekeken

Britse melkbaas waarschuwt voor tekorten

Chester - De kostenstijgingen hebben geleid tot een kritische situatie en als er geen beweging komt in de melkprijzen dan worden melkveehouders gedwongen er in nog nooit vertoonde aantallen mee te stoppen wat onvermijdelijk zal leiden tot een tekort aan melk.

Die waarschuwing komt van Simon Chantler, bestuursvoorzitter van het naar eigen zeggen grootste onafhankelijke Britse zuivelbedrijf Meadow Foods. "We zijn voortdurend met onze klanten in erg nadrukkelijke gesprekken verwikkeld om er voor te zorgen dat ze zich goed realiseren dat de melkprijs absoluut omhoog moet."

Meadow Foods zelf heeft de melkprijs per 1 april opnieuw verhoogd met 1 pence (1,18 eurocent) per liter na een soortgelijke verhoging die op 1 maart ingaat. Het bedrijf verwerkt in drie fabrieken de melk van zo’n 550 boeren en draait een omzet van rond de 330 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.