Rundveehouderij

Nieuws 193 x bekeken

Boer wil 450 kilometer in etmaal schaatsen

Melkveehouder Richard Kimmann uit Lutten traint zich in de weekeinden suf. Hij wil 26 februari in 24 uur 450 kilometer schaatsen voor het goede doel. Hij heeft al vijf keer 200 kilometer geschaatst, maar 450 kilometer is toch weer een ander verhaal.

Vorig jaar organiseerde Kimmann voor het eerst de IJsstrijd in Biddinghuizen, waarbij schaatsers geld bij elkaar schaatsen voor de Nierstichting voor onderzoek naar een draagbare kunstnier.

Bekende schaatsers steunen het initiatief, zoals Ireen Wüst, Henk Angenent en Erik Hulzebosch. Kimman doet mee met een groep agrarische ondernemers. Dat leverde vorig jaar 32.000 euro op. Dit jaar wil hij met de agrarische ondernemers 100.000 euro bijeen schaatsen.

Schaatsliefhebbers kunnen zich nog bij het Farmers4all Kanjerteam aanmelden op www.ijsstrijd.nl

agd.media

Of registreer je om te kunnen reageren.