Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Basismelkprijs Noorse marktleider Tine ver boven de 50 cent per liter

Oslo – Het Noorse zuivelconcern Tine heeft vorig jaar de winst na belasting opgekrikt naar omgerekend 117 miljoen euro.

Dat is een verbetering met 30 miljoen euro ten opzichte van 2009, zij het primair dankzij enkele eenmalige meevallers, maar ook door vergroting van de doelmatigheid. Dat blijkt uit de toelichting bij de jaarcijfers die de Noren vandaag hebben gepubliceerd. De winst resulteert voor de leveranciers in een nabetaling van 4,2 cent per liter. De in de loop van het jaar uitbetaalde basisprijs was bij voorbaat al ruim 50 cent.

De omzet van de op de Noorse markt dominerende verwerker steeg slechts licht, namelijk met 2,5 procent naar 2,42 miljard euro. Oorzaak van de matige groei is onder andere de afstoting van de consumptieijsactiviteiten (Diplom-Is) aan Unilever.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Kijk dat is het betere werk

Of registreer je om te kunnen reageren.