Rundveehouderij

Nieuws 154 x bekeken

Arla verbetert resultaat met 5 cent per kilo verwerkte melk

Aarhus - Arla Foods heeft het resultaat vorig jaar weten te verbeteren. Per kilo verwerkte melk belandde dit op 33,8 cent. Dat is ruim 5 cent meer dan in 2009.

Het totale resultaat kwam daardoor in 2010 uit op 170 miljoen euro bij een met 400 miljoen euro ofwel 6 procent naar ruim 6,6 miljard gestegen omzet.
Een en ander heeft het Scandinavische zuivelconcern dinsdag bekendgemaakt. De ondernemingsleiding toont zich buitengewoon tevreden met de cijfers, die een uitvloeisel zijn van betere marktprijzen en gunstige valutakoersen.

Bestuursvoorzitter Ove Møberg betitelt 2010 als 'een zeer goed jaar voor Arla'. Het resultaat geeft de mogelijkheid voor een relatief forse nabetaling aan de leveranciers van ruim 1,23 cent per kilo. "Dat is sterk", vindt Møberg.
Volgens directietopman Peder Tuborgh laten de cijfers tevens zien dat het concern de economische crisis heeft doorstaan en dat de kosten onder controle heeft.

De concernleiding stelt dat 3 procent van de omzetgroei vorig jaar van organische aard is geweest. "Maar het is van groot belang dat we de organische groei in 2011 verder opkrikken. Dat is de kern in onze strategie, naast groei door overnames, allianties en fusies." Concreet moet de omzetgroei ook dit jaar 5 tot 6 procent zijn, zo luidt de doelstelling.

Of registreer je om te kunnen reageren.