Rundveehouderij

Nieuws

Arla koopt fabriek van noodlijdende concurrent Milko

Aarhus – Zuivelconcern Arla Foods koopt in Zweden een zuivelfabriek van de in problemen verkerende concurrent Milko. Het gaat daarbij om de fabriek in Sundsvall.

Arla neemt deze fabriek over per 1 juli van dit jaar onder het voorbehoud van de instemming van de kartelbewakers. Milko was aanvankelijk van plan de vestiging in Sundsvall te sluiten en wees in eerste instantie een overdracht aan Arla van de hand.

Arla stelt in een toelichting dat het in de regio in kwestie een aantal nieuwe leveranciers heeft gekregen en dat om die reden voortzetting van de verwerking in Sundsvall een rendabele zaak zal zijn.

Bovendien zijn de partners van plan in Sundsvall samen te gaan werken bij zowel de productie als bij de distributie en opslag. ”We zijn zeer tevreden met de overeenkomst met Milko, want voor Arla is de fabriek op de lange termijn bekeken van groot belang”, zo heet het in de toelichting van directielid Christer Åberg van de overnemende partij.

Of registreer je om te kunnen reageren.