Rundveehouderij

Nieuws 228 x bekeken

Tulip Sale steunt Young Breeders

Zwolle - De veiling van een flink aantal rietjes sperma van fokstieren heeft 4.800 euro opgeleverd voor de kas van de Young Breeders.

De duurste rietjes die ten behoeve van het goede doel verkocht werden, waren twee rietjes van Snowman voor de prijs van 500 euro per stuk. Snowman is erg populair, maar hij is niet meer in leven en de rietjes sperma zijn derhalve erg schaars. Verder was er nog een embryo beschikbaar gesteld die 800 euro opbracht.

De verkoop was voorafgaand aan de Tulip Holstein Sale die door ALH Genetics uit Damwoude (Fr.) in Zwolle werd georganiseerd. De Young breeders, die het geld ontvangen, is een club van jonge fokkerijliefhebbers die zich bezighouden met opfokken, toiletteren en voorbrengen van jonge showrunderen. Op zaterdag zullen zijn hun sportieve strijd uitvechten tijdens de HHH-show in de IJsselhallen in Zwolle.

Of registreer je om te kunnen reageren.