Rundveehouderij

Nieuws 537 x bekeken

Tex Gunning commissaris FrieslandCampina

Amersfoort – Tex Gunning is per 14 december 2011 benoemd tot lid raad van commissarissen FrieslandCampina. Dat heeft de zuivelonderneming bekend gemaakt.

Gunning is momenteel bestuurslid bij Akzo Nobel en lid van de raad van commissarissen bij TNT Express. Eerder was hij onder meer werkzaam bij Unilever. Gunning is de opvolger van Rob ter Haar.

De raad van commissarissen van FrieslandCampina bestaat uit dertien leden. Negen van de leden zijn lid van het bestuur van zuivelcoöperatie FrieslandCampina en vier leden zijn externe commissarissen.

Eerder is al bekend gemaakt dat per 14 december ook Sjoerd Galema en Hans Stöcker tot het bestuur toetreden. Galema en Stöcker volgen Kees Wantenaar en Jorrit Jorritsma op. Peter Elverding is herbenoemd als lid van de raad van commissarissen.

Piet Boer is, in opvolging van de aftredende Kees Wantenaar, de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van FrieslandCampina en van het bestuur van zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Jan Uittewaal is gekozen als nieuwe vice-voorzitter van de raad van commissarissen en het bestuur van de coöperatie. Hij volgt als vice-voorzitter Piet Boer op.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.