Rundveehouderij

Nieuws

Regels voor biologische mest licht aangescherpt

Zwolle – Biologische veehouders mogen ook na 1 januari 2012 tot 75 procent niet-biologische groencompost blijven gebruiken in biologische mest.

Dat heeft de biologische certificeringsorganisatie Skal bekend gemaakt. Daarmee gaat het percentage meststoffen dat verplicht van puur biologische herkomst moet zijn, omhoog van minimaal 12,5 naar 15 procent.

Dit is de consequentie van de nieuwe bepalingen op het totale pakket regels dat Skal heeft opgesteld voor biologische mest. De verhoging van het minimum percentage mest van onbetwist biologische herkomst is het gevolg van een nieuwe eis voor 2012. Deze wil dat biologische bedrijven voortaan minimaal 60 procent A-meststoffen gebruiken (mag dus met maximaal 75 procent niet-bio groencompost) in plaats van de huidige 50 procent A-meststoffen.

Skal heeft ook bepaald dat veehouders voortaan alle biologische mest moeten afzetten op biologische percelen.

Voor toevoegmiddelen voor kuilvoer heeft Skal bepaald dat deze per 2012 ook helemaal van agrarisch-biologische herkomst moeten zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.