Rundveehouderij

Nieuws

Murray Goulburn neemt deel aan Global Dairy Trade

Auckland – Murray Goulburn gaat deelnemen aan de internetveiling (Global Dairy Trade) van Fonterra.

De Australische zuivelcoöperatie gaat vanaf 3 april 2012 lactose aanbieden op de veiling.

Murray Goulburn is na Fonterra en DairyAmerica de derde partij die aan de GDT deelneemt. De zuivelonderneming gaat in eerste instantie alleen lactose aanbieden op het internetplatform.

Lactose neemt een steeds belangrijkere plek in op de zuivelwereldmarkt. Lactose wordt gebruikt in voedingsmiddelen zoals babyvoeding. Murray Goulburn hoopt dat deelname aan de veiling sterke prijsschommelingen voorkomt, en is er van overtuigd dat de deelname leidt tot een beter rendement voor de zuivelonderneming.

Murray Goulburn draaide in het seizoen 2010/2011 een omzet van 1,7 miljard euro (2,29 miljard Australische dollar). Het gaat om een stijging van 6 procent ten opzichte van een jaar eerder. De winst kwam uit op ruim 30 miljoen euro (40 miljoen Australische dollar. Dat is flink meer dan een jaar eerder toen de winst nog op 18,8 miljoen euro (24,8 miljoen Australische dollar) uitkwam.

Of registreer je om te kunnen reageren.