Rundveehouderij

Nieuws

LWPS stapt uit begeleidingscommissie

Echt – De Landelijke Werkgroep Professionele Schapenhouders (LWPS) wil niet langer meewerken om problemen bij de invoering van elektronische identificatie & registratie van schapen op te lossen.

De belangenvereniging is niet langer aanwezig bij bijeenkomsten van de daartoe opgezette begeleidingscommissie. Dat meldt LWPS-voorzitter Erich Rhöse.

Hij is niet tevreden over de wijze waarop Dienst Regelingen met genoemde problemen omgaat. Volgens Rhöse wordt er niet ingegaan op kritische vragen die de LWPS heeft gesteld. Klachten zouden worden genegeerd. Dienst Regelingen heeft diverse schapenhouders stallijsten opgestuurd om deze te vergelijken met hun eigen administratie. Bij controle zijn volgens Rhöse grote verschillen aan het licht gekomen. Ook zouden veel zelfslachtende slagers nog niet weten hoe dieren in het I&R-systeem moeten worden afgemeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.