Rundveehouderij

Nieuws

Ierse melkproductie zit boven quotum

Dublin – Ierland dreigt dit melkjaar af te stevenen op een superheffing.

De Ierse melkproductie zat eind oktober 1,2 procent boven het nationale quotum voor dat deel van het melkjaar. Zo’n 1.600 melkveehouders, 10 procent van het totaal, hebben hun individuele quotum inmiddels ook al volgemolken. Dat blijkt uit gegevens van het ministerie voor landbouw in Dublin.

Ook de meeste coöperaties zitten inmiddels boven hun quotum, met Glanbia met een overschrijving van ruim 6 procent per eind oktober bovenaan de lijst. De melkproductie in Ierland loopt de laatste weken echter wel terug en ligt daarmee ook onder het niveau van een jaar geleden. Analisten in de melksector hopen dat Ierland daarmee dit melkjaar mogelijk net aan een superheffing kan ontkomen, zoals ook in het vorige melkjaar al het geval is geweest.

Of registreer je om te kunnen reageren.