Rundveehouderij

Nieuws 241 x bekeken

Haskoning houdt FrieslandCampina uit water

Lagos – FrieslandCampina heeft ingenieursbureau Haskoning ingeschakeld om een einde te maken aan de regelmatige wateroverlast in zijn zuivelfabriek in Lagos.

FrieslandCampina WAMCO (een joint-venture) ervaart regelmatig ernstige wateroverlast. Dat komt omdat het bedrijf lager is gelegen dan de omgeving en er regelmatig overvloedige regenval plaatsvindt. Hierdoor stond in juli van dit jaar 1,5 tot 2 meter water in een groot deel van de fabriek. Dat leidt tot productie-onderbrekingen en gevaar voor de productkwaliteit. Om het bedrijf is al een dam gebouwd, maar dat bleek niet afdoende. Daarom is Haskoning ingeschakeld om het bedrijf ’waterproof’ te maken en tevens te zorgen voor een afwatering, die werkt bij inundatie van de omgeving.

Of registreer je om te kunnen reageren.