Rundveehouderij

Nieuws 305 x bekeken

Goud voor Nederland bij World Cheese Awards

Londen – Tijdens de World Cheese Awards 2011 in Londen is de Nederlandse Klaverkaas bekroond met een gouden medaille.

Meer dan 2.500 kazen van over de hele wereld deden mee aan de World Cheese Awards, de belangrijkste kaaskeuring ter wereld. Zestien kazen werden als grote winnaars bestempeld en nog eens zestien kazen kregen een gouden medaille. De Landgoed Klaverkaas Affiné van Landgoed Kaamps uit Deurningen won een gouden medaille.

De Landgoed Klaverkaas wordt gemaakt met een speciaal zuursel. Samen met de gecarameliseerde korst zorgt dit ervoor dat de kaas ook wat zoeter is dan de Goudse kaas. De kaas is ook op een speciale manier lang gerijpt.

Emmi kaas uit Zwitserland was grote winnaar met vier gouden medailles.

Of registreer je om te kunnen reageren.