Rundveehouderij

Nieuws 303 x bekeken

Fonterra krijgt Nieuw-Zeelanders aan de melk

Auckland – Fonterra wil schoolmelk gaan aanbieden op de basisscholen in Nieuw-Zeeland. De zuivelonderneming start in 2012 met een pilot op het noordereiland waarbij 110 scholen met 14.000 leerlingen zijn betrokken. De actie is een van de actiepunten waarmee Fonterra de dalende zuivelconsumptie in eigen land wil tegen gaan.

De Nieuw-Zeelandse zuivelonderneming wil melk beter betaalbaar en beter beschikbaar maken voor de Nieuw-Zeelanders. De afgelopen tijd was er in Nieuw-Zeeland veel kritiek op de hoogte van de prijzen van zuivelproducten. Fonterra wees als reactie naar de relatief hoge prijzen op de wereldmarkt.

Hoogste baas bij Fonterra Theo Spierings heeft bij zijn aantreden beloofd de situatie opnieuw te bekijken, en komt nu met het plan Milk for Kiwis. Het aanbieden van schoolmelk is hier een onderdeel van. Volgens de Nieuw-Zeelandse media zou de melk gratis aan de kinderen worden aangeboden. Wie voor de kosten opdraait is niet duidelijk. Wel roept Spierings andere partijen op om samen een landelijke dekking voor het aanbieden van schoolmelk te realiseren.

Het is lang geleden dat er in Nieuw-Zeeland schoolmelk werd aangeboden. Een overheidsprogramma liep van 1937 tot 1967. Toen ging het echter nog om warme melk, waar niet elke Nieuw-Zeelander warme herinneringen aan bewaart. Fonterra verzekert dat het dit keer om gekoelde melk gaat die heerlijk smaakt.

Naast het schoolmelkprogramma start Fonterra ook met de verkoop van melk in haar eigen plattelandswinkels RD1.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.