Rundveehouderij

Nieuws

Duitsers sterk tegen productieregeling zuivel

Berlijn – Het Bauernverband is tegen de bepaling in het deze week gesloten melkakkoord, dat brancheorganisaties de zuivelproductie mogen regelen. Het melkakkoord is deze week in Brussel gesloten tussen de Europese Commissie, de ministers en het Europese parlement.

Producten van zuivel met een beschermde regionale oorsprong mogen productie-afspraken maken. De Duitse boerenfederatie is daar echter sterk op tegen. ”De op de markt georiënteerde productie vergt een zakelijk instinct en een goede samenwerking tussen veehouders en zuivelbedrijven om de juiste volumes bij elkaar te brengen. Zoiets kan echter niet met behulp van een door de overheid gesanctioneerde dwangcontrole worden bewerkstelligd,” aldus het DBV.

De bond is wel blij dat producentenverenigingen als collectieve onderhandelingspartners Europese erkenning krijgen. Duitsland heeft op nationaal niveau producentenverenigingen als zodanig altijd al erkend.

Of registreer je om te kunnen reageren.