Rundveehouderij

Nieuws 248 x bekeken

Draagvlak Productschap Zuivel voldoende

Zoetermeer – Het draagvlak voor het Productschap Zuivel (PZ) in de melkveehouderij is ruim voldoende. Dit blijkt uit de vierjaarlijkse representativiteitsbeoordeling door de Sociaal-Economische Raad (SER).

In de primaire sector is de representativiteit het kleinst. Van de primaire melkveebedrijven zijn 12.179 van de 18.868 stuks aangesloten bij dragende organisatie LTO Nederland. De overige bijna 6.700 bedrijven zijn niet georganiseerd of aangesloten bij de NMV of DDB. Uitgedrukt in melkquotum is de representativiteit groter. Op basis daarvan ondersteunt bijna 69 procent van de melkveehouderij het PZ.

In de verwerking, de groot-, en detailhandel en in de retail is de representativitet van het PZ gemiddeld 90 procent of zelfs nog hoger.

Of registreer je om te kunnen reageren.