Rundveehouderij

Nieuws 278 x bekeken 1 reactie

’Dalende melkprijs in 2012 drukt resultaatprognoses Deense melkveehouderij’

Aarhus – De Deense melkveehouderij moet volgend jaar rekening houden met lagere bedrijfsresultaten dan dit jaar. Dat is de prognose van de bedrijfsadviesdienst van sectorfederatie LF.

De bedrijfsadviseurs voorzien namelijk een dalende melkprijs. De bedrijven met de grotere veestapels zullen de gevolgen daarvan nog sterker merken dan die met de kleinere veestapels.

Het gemiddelde resultaat voor veehouders met 240 tot 320 koeien blijft in 2012 steken op naar schatting een kleine 13.000 euro. In 2011 boerde de melkveehouderij daarentegen relatief goed. Zoals het er nu naar uitziet halen dezelfde ondernemers een gemiddeld resultaat van zo’n 61.000 euro.

In 2010 was het gemiddelde resultaat praktisch nul. De verschillen tussen de resultaten van de afzonderlijke ondernemers blijven tevens groot. De best presterende 30 procent van de melkveehouders haalt dit jaar een resultaat in de orde van grootte van 120.000 euro.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Deze vroegtijdige belachelijke voorspellingen moeten toch heerlijk zijn voor een melkfabriek als Arla om de budgetten voor 2012 weer sluitend te maken met een te lage melkprijs voor de boeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.