Rundveehouderij

Nieuws 499 x bekeken

D66 wil ook melk met Beter Leven-kenmerk

Den Haag - Boeren moeten een erkend kenmerk en meer betaald kunnen krijgen voor hun duurzaam geproduceerde zuivelproducten.

Dat vindt Stientje van Veldhoven van D66. Zij wil dat er naast scharrelvlees ook scharrelmelk te koop is.

Van Veldhoven stelt dinsdag bij de behandeling van de begroting voor landbouw en natuur in de Tweede Kamer voor om het sterrensysteem voor het Beter Leven-kenmerk voor vlees van de Dierenbescherming uit te breiden. Volgens haar heeft de Dierenbescherming 1 miljoen euro nodig om het systeem uit te bouwen.

De Dierenbescherming maakt sinds 2007 met steeds meer bedrijven afspraken over de verkoop van vlees en worst afkomstig van dieren die onder betere omstandigheden worden gehouden dan in de gangbare industrie. "Door hetzelfde label te gebruiken als bij vlees, versterk je de herkenbaarheid van het sterrensysteem en voorkomen we een verdere groei van het aantal keurmerken waardoor de consument door de bomen het bos niet meer ziet'', aldus Van Veldhoven.

Of registreer je om te kunnen reageren.