Rundveehouderij

Nieuws

Controle-instanties voor naleving antibioticaregels

Zoetermeer – Het Productschap Vee en Vlees (PVV) heeft de twee controle-instanties CBD en Qlip voor naleving van de antibioticaregels erkend.

Het gaat om een voorlopige erkenning aangezien een besluit over de definitieve erkenning pas wordt genomen na beoordeling van het functioneren van de controle-instantie in de praktijk. De controle-instanties voeren op verzoek van de rundveehouder een jaarlijkse verplichte controle uit op de naleving van de antibioticaregelgeving op het rundveebedrijf. Rundveehouders die niet deelnemen aan een kwaliteitssysteem dienen per jaar één verplichte controle uit te laten voeren op het rundveebedrijf.

Per 1 januari 2012 zijn volgens de regelgeving van het PVV alle rundveehouders met vijf of meer runderen in Nederland verplicht om het antibioticagebruik te laten registreren in de centrale database: MediRund. Daarnaast stelt de rundveehouder samen met de dierenarts een bedrijfsgezondheidplan en een bedrijfsbehandelplan voor het rundveebedrijf op.

Of registreer je om te kunnen reageren.