Rundveehouderij

Nieuws 282 x bekeken

Cono verbiedt ook veevoederen kuil met tgc

West-Beemster – Coöperatie Cono verbiedt leden ook om nog gras- en maiskuil te voeren aan melkvee als kuilen zijn afgedekt met tarwegistconcentraat (tgc).

Dat heeft het bestuur bepaald. Leden die gras-, of maiskuilen met tgc hebben, moeten ander voer gebruiken. In afwachting van een onderzoek naar de effecten van tgc op zuivel wil Cono nog niet praten over een schadevergoeding of andere tegemoetkoming aan leden. ”Misschien blijkt wel dat te grote risico’s zijn genomen”, zegt directeur Hulst.

De vereniging van leveranciers van natte bijproducten OPNV gelooft nog steeds niet dat tgc in het algemeen slecht is voor zuivel. ”Zelfs de winnaar van de boerenkaasprijs cum laude van 2011 gebruikt het”, weet voorzitter Thielen. Veehouder Noordam in Hellouw bevestigt dat.

Of registreer je om te kunnen reageren.