Rundveehouderij

Nieuws

Cono houdt ook voorschot december gelijk

Westbeemster – Kaascoöperatie Cono houdt de voorschotprijs voor de maand december gelijk aan die van de voorgaande drie maanden.

Leden met een jaarleverantie van 800.000 kilo ontvangen een voorschot van € 38,37 per 100 kilo exclusief btw. Deze prijs geldt na aftrek van 7 cent PZ-heffing. Gemiddeld over het hele jaar ontvangen de Cono-leden hiermee een voorschot van € 36,14, tegenover een voorschot van € 31,87 een jaar geleden.

Het voorschot is 84 cent per 100 kilo lager dan dat van FrieslandCampina. Ook Deltamilk en DOC Kaas betalen een hoger voorschot. Deltamilk betaalt gemiddeld € 37,07, DOC Kaas betaalt gemiddeld € 36,41.

De vet- en eiwitprijzen bij Cono zijn al voor de achtste maand op rij stabiel op achtereenvolgens € 3,30 en € 7,00 per kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.