Rundveehouderij

Nieuws

Britse ijsfabrikant verhindert overname Durigon Gelato door DMK

Schwanewede/Northallerton – De Duitse consumptieijsfabrikant Durigon Gelato wordt niet door zuivelconcern DMK overgenomen. Het in financiële problemen verkerende ijsbedrijf gaat alsnog met een andere partij in zee, namelijk het Britse R&R Ice Cream.

Dat blijkt uit een mededeling van R&R Ice Cream. De overname is aangemeld bij het Bundeskartellamt en moet door deze instantie nog worden beoordeeld. Bij groen licht zetten de huidige eigenaars/directeuren van Durigon de bedrijvigheid onder de R&R-supervisie voort. R&R is wel van plan investeringen te doen om de afzet van het Durigon-assortiment verder op te krikken.

Durigon Gelato en DMK waren ook al in een vergevorderd stadium van onderhandeling en deze transactie was eveneens aangemeld bij de kartelbewakingsdienst, meldde DMK eind vorige maand. DMK zag dit najaar ook de beoogde bundeling met DOC Kaas de mist in gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.