Rundveehouderij

Nieuws 192 x bekeken

Biologische melkveehouders willen hogere vergoeding

Noordeloos – De coöperatieve zuivelindustrie, en dan met name FrieslandCampina, moet haar biologische melkveehouders een reëlere onkostenvergoeding toekennen en daarmee ook een hogere melkprijs.

Dit vindt biologische melkveehoudersvereniging De Natuurweide. Ze ondersteunt een werkgroep van biologische melkveehouders die met FrieslandCampina onderhandelt over een hogere biologischemelktoeslag. FrieslandCampina heeft in eerste instantie geweigerd de stijgende productiekosten in een hogere toeslag op te nemen, ook al blijkt uit een onafhankelijke studie dat zoiets terecht is.

Als FrieslandCampina blijft weigeren om de veehouders te compenseren voor de oplopende meerkosten die ze in de loop der jaren zijn gaan maken ten opzichte van de gangbare leden, is een loskoppeling van de biologische melkprijs ook een optie, meent Teunis Jacob Slob, voorzitter van De Natuurweide. Bij een groeiende markt zal dat uitmonden in een hogere melkprijs, meent hij.

Of registreer je om te kunnen reageren.