Rundveehouderij

Nieuws

Arla in nieuwe bezuinigingsronde

Aarhus – Arla wil de komende anderhalf jaar een kleine 70 miljoen euro aan bezuinigingen doorvoeren. Dat heeft directietopman Peder Tuborgh laten weten in de leveranciersnieuwsbrief.

Volgens de uitleg van Tuborgh is de besnoeiing noodzakelijk om het zuivelconcern fitter te maken vanwege de steeds scherper wordende wereldwijde concurrentie. In welke mate dit gevolgen zal hebben voor de vestigingsstructuur en de arbeidsplaatsen is nog niet duidelijk, maar dat het gevolgen zal krijgen staat wel vast.

Om de bezuinigingsmogelijkheden vast te stellen is het organisatiebureau McKinsey ingehuurd. Tuborgh: ”Een blijvende besparing kan niet worden bereikt zonder dat bepaalde arbeidsgebieden en medewerkers worden getroffen. Om onze concurrentiepositie te waarborgen, zijn we gedwongen om de dingen simpeler te doen, maar ook om die bedrijfsonderdelen te versterken, die de meeste waarde creëren op de onderste lijn.”

Tuborgh zegt niets over de resultaatontwikkeling van het concern. Eerder drong wel door dat Arla een melkprijs betaalt die in feite hoger is dan het resultaat toelaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.