Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Arla Nederland boekt verlies en investeert

Nijkerk – Arla Foods Nederland heeft in 2010 een netto verlies geleden van 2,7 miljoen euro, tegenover een winst van 2 miljoen euro over 2009. De bruto omzet daalde licht.

Dit blijkt uit de jaarcijfers over 2010, die Arla recent heeft gedeponeerd.

Over 2009 heeft Arla een gebroken boekjaar gerapporteerd. De Deens-Zweedse coöperatie nam de fabriek in Nijkerk per begin mei 2009 over van Friesland Foods. Daardoor zijn er slechts gegevens over de laatste acht maanden van het jaar. Het jaar 2010 was het eerste volledige jaar.

Zouden de cijfers over 2009 worden geëxtrapoleerd voor een heel jaar, dan zou de bruto-omzet van Arla Nijkerk over 2010 met een kleine 10 miljoen euro dalen. De winst zou dan met bijna 6 miljoen euro terugvallen.

Zo deze cijfers al iets zeggen, dan moet worden aangetekend dat het verslechterde resultaat over 2010 weinig hoeft te zeggen over de marge die werd gemaakt. Uit het jaarverslag over 2010 blijkt dat miljoenen extra zijn uitgetrokken voor reclame en marketingacties. Arla heeft veel geld uitgetrokken voor onder meer de introductie van het eigen Arla-merk in Nederland. Ook is veel geïnvesteerd in modernisering van installaties en verpakkingslijnen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    arts

    frieland- campina mag blij zijn dat ze van die fabriek in nijkerk af zijn . ook onder coberco was er jaar in jaar uit verlies.

Of registreer je om te kunnen reageren.