Rundveehouderij

Nieuws 353 x bekeken

Zuivel alert op tarwegist

Doetinchem – Zuivelondernemingen zijn alert op de mogelijke gevolgen van de toepassing van tarwegist als voergrondstof. Bij kaasmaker Cono worden smaakafwijkingen van kaas in verband gebracht met het voeren van tarwegistconcentraat.

Cono heeft het probleem inmiddels getackeld, door melk gescheiden op te halen. Bovendien wordt de verdachte tarwegist voor zover mogelijk uit de voerketen gehaald bij de Cono-leden.

Volgens het Overlegplatform Producenten Natte Veevoeders is in het overleg tussen Cono en de voerleveranciers de financiële afwikkeling nog niet aan de orde geweest. ”Wij halen het tarwegist op bij de boeren en crediteren dat gewoon”, aldus woordvoerder Wim Thielen van de OPNV.

Zuivelonderneming Rouveen heeft haar leden geadviseerd alert te zijn, andere ondernemingen houden de ontwikkelingen in de gaten. FrieslandCampina zegt de ontwikkelingen nauwgezet te volgen. Bij de kaasproductie heeft FrieslandCampina geen problemen opgemerkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.