Rundveehouderij

Nieuws 246 x bekeken

Vlot verloop eerste Dairy Auction Online

Arnhem – De eerste editie van de Europese real-time internetveiling voor zuivel van Dairy Auctions Online van dinsdagochtend 1 november viel niet tegen, aldus initiatiefnemer Rick Loeters.

Dit ondanks een wat ongelukkige datum voor de eerste veiling, want in veel Europese landen geldt 1 november (Allerheiligen) als een feestdag.

Loeters is heel positief over het verloop van de eerste online zuivelveiling, die voortaan iedere dinsdagochtend zal plaatshebben. Het kaasvolume à 286 ton Gouda en Edammer (A-kwaliteit, geschikt voor slicing) is geheel verkocht, voor een prijsrange van € 3,11-3,13 per kilo, voor levering in de periode november tot en met januari. De aangeboden 110 ton vers gevroren boter is op één vracht na (22 ton) eveneens geheel verkocht, voor afname nog in november. De boterprijs kwam uit op € 3,70-3,72 per kilo. Er namen 15 geregistreerde bieders deel aan het evenement. Daarvan waren er gemiddeld steeds 7 tot 8 actief.

Of registreer je om te kunnen reageren.