Rundveehouderij

Nieuws 209 x bekeken

Schothorst start voederonderzoek buiten de deur

Lelystad – Veevoeronderzoeksbureau Schothorst Feed Research (SFR) schakelt een aantal grote melkveebedrijven in om onderzoek te doen naar de effecten van voertoevoegingen en krachtvoergrondstoffen op de gezondheid en vruchtbaarheid.

Voordeel van deze onderzoeksmethode is dat grotere groepen dieren tegelijk kunnen worden ingezet om de effecten van bepaalde stoffen te meten. SFR heeft een eigen melkveebedrijf met 210 melkkoeien, maar door gebruik te maken van meerdere melkveebedrijven met meer dan tweehonderd koeien, kunnen meerdere grootschalige proeven parallel aan elkaar worden verricht.

SFR is momenteel bezig om voor een eerste klant zo’n soort onderzoek op te starten.

Of registreer je om te kunnen reageren.