Rundveehouderij

Nieuws 2 reacties

Russische melkproductie blijft nog dalen

Moskou – De Russische melkveehouderij blijft worstelen om de productie op peil te houden. Dit blijkt uit gegevens die het Russische ministerie van landbouw bekend heeft gemaakt.

Het meldde onlangs nog triomfantelijk dat de terugval van de rundveestapel na 20 jaar eindelijk was gestopt. De melkproductie blijft echter nog dalen, al is het nu in beperkte mate.

Naar verwachting komt de melkproductie dit jaar uit op 31,5 miljoen ton. Dat is 300.000 ton minder dan vorig jaar.

Daarmee is de melkaanvoer in Rusland nog altijd krap, ondanks een ook dalend geboortecijfer. De melkprijs lag in de eerste negen maanden van dit jaar gemiddeld op 33,7 cent per kilo. Ofwel ruim 22 procent boven de melkprijs in dezelfde periode vorig jaar.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Dat de minister constateert dat de melplas daalt en niet stijgt volgens zijn planning is een feit. Het zou verstandiger zijn als de minister eens ging onderzoeken waarom de melkplas daalt ondanks de import van goed melkvee uit de rest van de wereld. De Russen moeten mijns inziens zich eens gaan toeleggen op landbouw onderwijs op praktijk niveau. Geen landbouw wetenschappers in nette pakken achter blitze bureaus nee een goede herd manager en agonoom met voldoende vrijheid om te doen wat nodig is om het vee gezond te houden en de ruwvoeder productie op hoge kwaliteit te houden.

  • no-profile-image

    Daar heb je denk ik wel gelijk in Han , maar wat als ze het kunstje hebben geleerd en zelfvoorzienend zijn ,d.m.v. het nederlandse vee, zijn wij dan weer een deel van onze export kwijt ?

Of registreer je om te kunnen reageren.