Rundveehouderij

Nieuws 189 x bekeken

'Prijs melkveiling nog steeds op goed niveau'

Belfast – ”De notering ging deze maand iets omlaag maar ligt nog altijd voor de vijfde achtereenvolgende maand boven de 29 pence (33,6 eurocent) per liter. Dit was daarom opnieuw een goede veiling voor de leden van United Dairy Farmers.”

Dat stelt directeur David Dobben van de Ierse melkerscooperatie na de maandelijkse veiling van donderdag. Daar kwam een notering tot stand van 29,02 pence per liter, dat is 0,53 pence ofwel 1,8 procent minder dan een maand geleden en 1,75 pence of 6,5 procent lager dan vorig jaar in november.

Dobben maakt zich echter geen zorgen over die lichte afzwakking, die hij toeschrijft aan het hoge verhandelde volume en de wat dalende opbrengsten uit de internationale markten.

”Er was 6 miljoen liter meer melk te verhandelen dan vorige maand nu de melkproductie na de dalperiode weer aantrekt. De melkleveranties aan United liggen momenteel vier procent hoger dan vorig jaar, na een seizoensdal dat twee weken eerder viel dan vorig jaar. De gevolgen van lagere bulk-boter en – melkpoeder prijzen werden goedgemaakt door goede opbrengsten vanuit de Britse consumentenmarkt, vooral voor kaas.”

De directeur van de Noord-Ierse coop waarschuwt wel ”dat een opleving in de wereldwijde vraag nodig is om te voorkomen dat de voorraden gaan oplopen en er neerwaartse druk op de prijzen gaat ontstaan.”

Of registreer je om te kunnen reageren.