Rundveehouderij

Nieuws 246 x bekeken

Parmalat ziet winst inzakken

Rome - Het Italiaanse zuivelbedrijf Parmalat, dat vorig jaar is overgenomen door de Franse collega Lactalis, heeft over de eerste negen maanden van dit jaar een winst geboekt van 152,2 miljoen euro.

Dat is ruim 8 procent minder dan in dezelfde periode in 2010. De omzet ging wel met 4,6 procent omhoog naar 3,26 miljard. Parmalat schrijft de winstdaling toe aan hogere melkprijzen in alle landen waar het bedrijf opereert met uitzondering van Zuid-Afrika. Die duurdere grondstof kon voor een deel worden gecompenseerd door hogere winkelprijzen. Daarnaast hebben de overstromingen in Australië en een brand in een zuivelfabriek in Rome het bedrijf parten gespeeld.

Uit de cijfers van het ook na de overname door Lactalis aan de beurs genoteerde bedrijf blijkt dat Parmalat bijna eenderde van de omzet haalt uit Canada. Italië is goed voor iets minder dan een kwart, net als Australië. De rest van de verkopen komt uit andere delen van de wereld.

Of registreer je om te kunnen reageren.