Rundveehouderij

Nieuws 154 x bekeken

Overname in Ierse zuivelwereld

Dublin – Het Ierse zuivelbedrijf Donegal Creameries heeft zijn melk- en retailactiviteiten verkocht aan collega Connacht Gold.

Connacht krijgt er daarmee 280 melkveehouders met een totale productie van zo’n 120 miljoen liter bij terwijl Donegal Creameries in feite zijn activiteiten in de melksector beëindigd.

Connacht Gold, dat al tijden op jacht is naar extra melk, betaalt 20,9 miljoen euro aan zijn beursgenoteerde collega. Daarvan is echter wel 7,4 miljoen afhankelijk van de feitelijke prestaties van de betrokken zuivelactiviteiten tot eind volgend jaar. Bij de overname gaat het ook om een melkfabriek in Killygordon en om elf boerenwinkels in Donegal zelf en Noord-Ierland. Die retailactiviteiten sluiten geografisch goed aan bij de winkels die Connacht zelf al heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.